Ha a gyermekeddel alkotsz, a kezeitek közt csoda születik! 2021-05-06 – Posted in: ötletek – Címkék: , , , ,

Épp egy héttel ezelőtt egy kedves meghívásnak tettem eleget, az érdi Pannodában anyák napi kézműves foglalkozást tartottam. Az esemény különlegessége volt, hogy anya és gyermeke együtt alkotott.

Panni – a Pannoda megálmodója és vezetője – szabad kezet adott nekem a téma megválasztásában, és a közös ötletelést követően abban maradtunk, hogy gombképet fogunk készíteni.

Elkezdődött a készlet gyors feltérképezése, új gombok beszerzése, és az anyagok tesztelése, hogy minden flottul és profin menjen, mire eljön a nagy nap.

Készült egy prototípus, ezen teszteltük a vásznat, a ragasztót, az új gombjainkat, és próbáltuk összeszedni, hogy melyik gombhoz milyen szalagok illenek, vagy épp milyen színű festékkel festenék meg szívesen a gyerekek a vásznakat.

Eljött a nap, és már minden bedobozolva állt a dolgozószobában, indulásra készen! Rég nem izgultam ennyire, többször eljátszottam fejben, mit is mondjak, mivel vezessem be, hogyan instruáljam az alkotó kedvű édesanyákat és gyermekeiket.

Mindenki megérkezett a Pannodába, és akkor ott, péntek délután elindult egy csoda. Egy csoda, amit a gyermekemmel való alkotások során már többször megtapasztaltam, de látni azt, hogy a sok apró kéz életre kelti az alapanyagokat, elmondhatatlan élmény volt. Bár többségében még csak 6 éves gyermekek vettek részt a foglalkozáson, de felnőtteket megszégyenítő ízléssel és gondossággal válogatták ki a gombokat, szalagokat, festékeket! 🙂 És bár a végére elfáradtunk, de a közös alkotás élménye mindannyiunkat kárpótolt! Arról nem is beszélve, hogy az anyukák két nappal később örömmel vehették kezükbe ezt a csodás anyák napi ajándékot, melyet a gyermekeikkel készítettek!

A meghívást ezúton is köszönöm Panninak! A végeredmény minden elképzelésemet felülmúlta, íme az elkészült alkotások néhány fotója!